Volledig scherm
De Molenstraat in Naaldwijk is door de politie met lint afgezet. Omstanders worden op afstand gehouden. © Fred Leeflang

Live: Naaldwijk leeft mee met bewoners en ondernemers van Molenstraat

Naaldwijk leeft mee met de getroffen bewoners en ondernemers van de Molenstraat. Pizzeria Perfect en het bovengelegen woonhuis, waar de brand vermoedelijk is ontstaan, zijn zwaar gehavend. AD-journaliste Maaike Kraaijeveld sprak vandaag met omstanders en twitterde live.

Robert, die niet op de foto wil, had zijn autosleutels willen ophalen. Maar het geblakerde pand dat zijn nieuwe paradijsje had moeten worden, is door de politie verzegeld.

Robert, zijn vrouw en Radovan hadden gehoord dat er ‘mogelijk iets met de elektriciteit niet in orde was’.

Robert, zijn vrouw en Radovan nemen nu gespannen de situatie op in de Molenstraat. De kleren die ze dragen is het enige dat ze nog hebben. ‘Ik heb ze hier twee maanden geleden naar toe helpen verhuizen’, zegt Radovan. ‘Alles was nieuw. Nu is alles verbrand.’

De vader van de baby moest als eerste naar het ziekenhuis. Robert bleef met het kindje in zijn handen achter.

De ontreddering bij de getroffen bewoners is groot. Een van hen is de Pool Robert. Hij kreeg in de paniek, die er vannacht in het brandende huis was, de baby in zijn handen gedrukt.

Een buurtbewoner leeft mee met zijn buurman die in het ziekenhuis ligt:

De getroffen bewoners zijn van Poolse afkomst. ,,Ze konden geen kant op daarboven. Nog een geluk dat er nog publiek op straat was en de portiers van de discotheek om de mensen te wekken en redden.”

De verzegeling door de politie trekt veel aandacht van mensen op straat. ,,Ze gaan natuurlijk onderzoeken wat de oorzaak is van de brand”, zeggen mensen in de Molenstraat.

Veel belangstelling bij het uitgebrande woonhuis in Naaldwijk. Zelfs uit Den Haag:

Het zwaar gehavende pand waar vannacht de grote brand woedde.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland