Volledig scherm
Maaltijdfabriek Gebr. Van der Ende in Maasdijk © Google Streetview

Maasdijkse maaltijdfabriek Gebroeders Van der Ende failliet

Maaltijdproducent Gebroeders Van der Ende in Maasdijk is gisteren door een rechter failliet verklaard. De fabriek en winkel blijven voorlopig open, terwijl er wordt gekeken naar een mogelijke doorstart.

Het Maasdijkse bedrijf staat bekend om het leveren van kant-en-klare maaltijden, soepen en salades aan horeca en groothandel in heel Nederland. Volgens Leonard Boender, de aangewezen curator, is het nog te vroeg om te zeggen wat de mogelijkheden zijn. ,,Daarover hoop ik over een paar dagen meer duidelijkheid te hebben.” 

Het familiebedrijf werd in de jaren zestig van de vorige eeuw opgericht als poelier. Door de jaren heen werd het assortiment uitgebreid met meerdere maaltijden.  

Gebroeders Van der Ende kwam eerder dit jaar in opspraak toen het door de economische politierechter werd veroordeeld tot een geldboete van 5.000 euro voor vervuiling van de watergang. In de sloot langs de Pettendijk en Lange Kruisweg in Maasdijk constateerden controleurs van het hoogheemraadschap in 2017 en vorig jaar lozing van vethoudend afvalwater van het bedrijf. Hierdoor zou de natuurlijke balans in de watergang door zuurstofgebrek verstoord kunnen raken. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland