Volledig scherm
De Montessorischool heeft een actiemiddag voor de boetzelaer opgezet; de opbrengst wordt gedoneerd aan het afgebrande zwembad. © Thierry Schut

Markt Montessorischool levert 800 euro op voor De Boetzelaer

Scholieren van de Eerste Westlandse Montessorischool aan de Madeweg in Monster hebben hun buren van zwembad De Boetzelaer gistermiddag een uitstekende dienst bewezen. Met een zelf georganiseerde markt in de school hebben ze maar liefst 781,40 euro opgehaald voor het afgebrande zwembad.

Tien jongens uit de bovenbouw hadden de markt zelf op poten gezet. Er werden onder meer pannenkoeken en cakejes verkocht en bezoekers konden geld doneren in een zelfgemaakt zwembad, inclusief glijbaan. 

Directeur Maaike Kramer van de Eerste Westlandse Montessorischool was na afloop apetrots op de jongens, die aan hun laatste maanden op de basisschool bezig zijn voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. ,,De jongens hebben het fantastisch gedaan”, blikt ze woensdagmiddag terug. Ze hebben het helemaal zelf georganiseerd, wij hebben ons er verder niet mee bemoeid. Ze waren er zelf ook heel erg trots op. Het was geweldig.”

Emoties

Het was dan ook een drukte van belang in de school, met veel enthousiaste ouders en medewerkers van De Boetzelaer. Kramer: ,,Er was heel veel medeleven en de emoties bij de mensen van het zwembad liepen soms hoog op. Het was echt hartverwarmend.” Ook directeur Peter Wielaart van De Boetzelaer en mascotte Paco waren present.

De opbrengst van de markt ging meteen mee met de mensen van De Boetzelaer. Om ideeën op te doen voor dat nieuwe zwembad konden ze vanmiddag op de school ook meteen een aantal ontwerpen bekijken die de kinderen zelf hadden getekend. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland