De jongerenraad in gesprek met mbo-leerlingen bij het World Horti Center.
Volledig scherm
De jongerenraad in gesprek met mbo-leerlingen bij het World Horti Center. © Jongerenraad Westland

Mbo-leerlingen gaan Westlandse jongerenraad adviseren

55 mbo-leerlingen gaan de komende drie jaar de Jongerenraad Westland adviseren. Ze fungeren als de ‘achterban’ van de Jongerenraad en steken meteen wat op over burgerschap en taalvaardigheden. 

De mbo-leerlingen van de Albeda-opleiding Economie & Ondernemen gaan meedenken over thema’s als studentenhuisvesting, sport, welzijnsvoorzieningen en veiligheid op straat. Albeda en de Jongerenraad hebben een samenwerkingscontract getekend voor drie jaar.

De Jongerenraad Westland bestaat uit 18 leden van 15 tot 23 jaar. Ze vergaderen een keer per maand over onderwerpen zoals feestweken, verkeersveiligheid en hangjeugd. Daarnaast brengen ze advies uit aan de gemeenteraad. 

 Inzicht

Kevin Klinkspoor, voorzitter van de jongerenraad, is blij met de nieuwe samenwerking, laat hij in een persbericht weten. ‘Als Jongerenraad Westland is het belangrijk dat wij alle jongeren bereiken, dus ook de mbo-studenten die hier in World Horti Center studeren. Wat gebeurt er in hun omgeving? Waar worstelen ze mee? Door dit project krijgen we daar meer inzicht in en zo kunnen we álle jongeren in Westland nog beter vertegenwoordigen.’ 

Het eerste concrete advies is al uitgebracht. Zo pleiten de jongeren voor een veiligere situatie op de kruising van de Zwethlaan met de Middel Broekweg.

In samenwerking met indebuurt Westland