McDrive, maar dan voor planten bij De Carlton

VideoVijftien Westlandse plantenkwekers hebben elkaar gevonden om een heuse drive-in voor planten te creëren op de parkeerplaats van tuincentrum De Carlton in ’s-Gravenzande.

Planten kopen vanuit de auto dus. Wie vanaf donderdag het parkeerterrein oprijdt en de bordjes van de drive-in volgt, komt vanzelf langs alle planten die te koop zijn. Even verderop kan de keuze worden doorgegeven aan een medewerker, waarna de producten worden klaargezet en vervolgens ingeladen kunnen worden. 

,,Het zijn zware tijden voor de kwekers en het verkopen van planten en bloemen via stalletjes langs de weg is voor velen een druppel op een gloeiende plaat”, legt Marcel Koene van De Carlton uit. ,,Daarom kunnen zij nu hun mooiste en beste planten aanbieden op ons parkeerterrein. De prijzen houden we laag. De kwekers krijgen een marge, wij krijgen een marge, maar het grote voordeel is voor de klant.”

De drive-in gaat donderdag om 13.00 uur voor de eerste keer open. ,,De eerste dagen zijn een proef en die willen we de komende weken gaan herhalen”, vult John Grootscholten, één van de deelnemende kwekers, aan. ,,Dit  draaiboek willen we ook voorleggen bij onze andere klanten in Nederland.” 

De drive-in is geopend op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

In Kaatsheuvel is een drive-in met planten al een groot succes.
Volledig scherm
In Kaatsheuvel is een drive-in met planten al een groot succes. © Jan Zandee

In samenwerking met indebuurt Westland