Volledig scherm
De heer M.A. Jun, voorzitter van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company (links) en Eric Egberts, directeur van stichting Dutch Greenhouse Delta hebben de joint venture ondertekend. © Arnaud Roelofsz

Mega-kassencomplex in China weer stap dichterbij

De realisatie van een kassencomplex van ruim 400 hectare in de buurt van de Chinese stad Shanghai, met een grote Westlandse inbreng, is een stap dichterbij gekomen.

Dutch Greenhouse Delta, waarbij 18 glastuinbouwbedrijven en de brancheorganisaties AVAG en LTO Glaskracht aangesloten zijn, heeft gisteren op de vakbeurs GreenTech in Amsterdam een aandeelhoudersovereenkomst ondertekend met Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company. Dit betekent de start van een joint venture voor het ontwikkelen van het high-tech agriculture park.

Het park van ruim 400 hectare wordt een Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de hele tuinbouwsector. In de kassen komt de meest geavanceerde tuinbouwtechniek en worden verse producten geproduceerd die direct op de Chinese markt worden afgezet.

Het park moet over vijf jaar klaar zijn. Het ligt in de buurt van Shanghai, waar meer dan 30 miljoen mensen wonen, en maakt onderdeel uit van het omvangrijke Jiashan Sino-Dutch Industrial Park, waar ook de grootste brouwerij van Heineken in Azië ligt. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland