De drukke periode in de groenteteelt komt er weer aan en dan zijn er veel arbeidsmigranten nodig in de glastuinbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
De drukke periode in de groenteteelt komt er weer aan en dan zijn er veel arbeidsmigranten nodig in de glastuinbouw. © ANP

‘Mega-tekort’ aan personeel dreigt voor groentetelers

Veel arbeidsmigranten die in de sierteelt werken, zitten thuis of zijn terug naar hun land van herkomst omdat er door de coronacrisis nauwelijks werk is in de bloemen en planten. Maar over een paar weken barst de drukte in de paprika’s en tomaten los. ,,We krijgen een mega-tekort aan personeel.”

Uitzendbureau Jobcenter Haaglanden is voornamelijk werkzaam in de voedingsindustrie en kan de mensen momenteel nog redelijk aan het werk houden. ,,Maar we zijn wel een hoop mensen kwijtgeraakt die werkten bij klanten in bloemen en planten”, zegt directeur en mede-eigenaar Patrick Olsthoorn. ,,Die zijn teruggegaan naar Polen omdat de sierteelt op zijn gat ligt. In de groenteteelt gaat het nog aardig door.”

  1. Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’
    PREMIUM
    even bellen met

    Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’

    Al twaalf jaar geeft Iris van der Made vier keer in de week zangles. Bij de Dordtse muziekschool begeleidt ze kinderen tot ouderen in een individuele les. Bij Het Vak in Delft geeft ze groepslessen aan leerlingen in de leeftijd van twintig tot zestig jaar oud. Nu ze door de coronacrisis haar leerlingen niet meer kan zien, geeft ze haar lessen via internet.

In samenwerking met indebuurt Westland