René Kops schrijft kinderboeken. Ze gaan over mijlpalen, zoals het krijgen van een broertje of zusje of je eerste zwemles, maar ook over moeilijke onderwerpen, zoals het overlijden van een huisdier of ziek worden. Nu heeft hij een gedicht geschreven over het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
René Kops schrijft kinderboeken. Ze gaan over mijlpalen, zoals het krijgen van een broertje of zusje of je eerste zwemles, maar ook over moeilijke onderwerpen, zoals het overlijden van een huisdier of ziek worden. Nu heeft hij een gedicht geschreven over het coronavirus. © Thierry Schut

Met je kind praten over het coronavirus: ‘Voor pubers is dit alles dubbel lastig’

‘Blijft het virus aan je kleren plakken?’ Corona of COVID-19 zet niet alleen het leven van volwassenen op hun kop, ook de dagen van kinderen zien er opeens heel anders uit. Hoe maak je het coronavirus bespreekbaar en hoe kan je hun (moeilijke) vragen het beste beantwoorden?

René Kops uit ‘s-Gravenzande schrijft kinderboeken. Met Dick Bruna-achtige rijmpjes maakt hij ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar, zoals het overlijden van een huisdier, ernstig ziek worden of leven met gescheiden ouders. Toen COVID-19 ook Nederland bezig ging houden, besloot hij een lang gedicht met soortgelijke versjes te schrijven over het leven na de coronamaatregelen.

In samenwerking met indebuurt Westland