Volledig scherm
Een impressie van het station. © RV

Metro pas in 2021 naar strand Hoek van Holland

Het nieuwe station Hoek van Holland Strand wordt anderhalf jaar later dan gepland opgeleverd. Dat komt doordat het ombouwen van de Hoekse Lijn van trein naar metro uitloopt én door een procedure bij de Raad van State.

Door verschillende partijen is een beroep ingesteld tegen de komst van een gelijkvloerse metrokruising in Hoek van Holland. De Raad van State doet vermoedelijk deze week uitspraak. Hoewel die uitspraak van grote invloed kan zijn op het vervolgproces, is het definitieve ontwerp van de verlenging al vastgesteld.

Op het tracé Strandweg-Strandboulevard wordt een tunnelbak van 248 meter lang half verdiept aangelegd. De tunnel wordt afgedekt met zand en ingericht als duin, omdat de tunnel in een Natura 2000-gebied ligt. De werkzaamheden gaan in de tweede helft van 2019 van start. De oplevering is voorzien in de eerste helft van 2021. De kosten bedragen zo'n 60 miljoen euro.

Verlenging

Het is de bedoeling dat de Hoekse Lijn eind dit jaar gaat rijden, maar dus nog niet tot aan het strand. De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser heeft gisteren met de ondernemers en de gebiedscommissie van Hoek van Holland gesproken over het vaststellen van het definitief ontwerp van de verlenging van de Hoekse Lijn tot aan het strand en hen op de hoogte gebracht van de vertraging.

,,Vooral voor de ondernemers aan het strand betekent dit langer wachten totdat bezoekers met de voeten in het zand uit de metro stappen", is de wethouder zich bewust. ,,Natuurlijk zorgen we voor een goede aansluiting met extra vervoer vanaf de metro, die vanaf eind van dit jaar tot aan het tijdelijke station Hoek van Holland Haven rijdt."

In samenwerking met indebuurt Westland