Volledig scherm
© Daniella van Bergen

'Mijn grootste angst werd uiteindelijk mijn redding'

Ontmoeting in,,Ik kwam als zielig vogeltje binnen en zie nu wat dit voor mij heeft betekend", vertelt Diana Stemerdink (48) openhartig in het Naaldwijkse GGZ-centrum 't Kleinste Winkeltje. 

Stemerdink is vrijwilliger bij de GGZ in het Westland en Delft. Ze geeft bloemschiklessen, is gastvrouw en sport met lotgenoten. In 2003 werd de Honselse opgenomen vanwege een posttraumatische stressstoornis. ,,Ik ben drie jaar bedreigd door mijn ex-man. Ik was extreem angstig en kon niet slapen. Ik scheidde van hem en stond er alleen voor met twee kleine kinderen. Mijn ex heeft me geestelijk kapotgemaakt." 

Stemerdink werkte jaren als bloemiste en had een succesvolle baan bij de IND, maar raakte die kwijt. ,,Dat was altijd mijn grootste angst, maar het werd uiteindelijk mijn redding. Ik viel in een gat. Sporten hielp me uit het dal. Ik wil nu een voorbeeld zijn voor anderen." Ze durft eindelijk openlijk over haar verleden te spreken. ,,In het Westland hangt toch nog altijd een taboe rond psychische problemen.''

Ontmoeting in... is een rubriek waarin fotografe Daniella van Bergen Westlanders portretteert.