Volledig scherm
© Frank de Roo

Mijn Partij boos om afschaffen subsidie Varend Corso: ‘Het gaat om gekrenkte ego's’

Het schrappen van de subsidie voor het Varend Corso door de gemeente Midden-Delfland is in het verkeerde keelgat geschoten bij Mijn Partij.

Quote

Het gaat om nog geen 4000 euro op een budget van miljoenen. Waar praten we over?

Joop van der Spek

,,Wij krijgen het idee dat dit alleen is besloten, omdat de burgemeester het niet eens is met de vaardag”, vertelt Joop van der Spek van de politieke partij. ,,Het geeft ons een wrang gevoel. Vlak nadat de nieuwe vaarroutes bekend zijn gemaakt, wordt de subsidie ingetrokken.

De gemeente heeft van verbinding een speerpunt gemaakt. Het sinterklaasfeest gaat door, met de reden dat dit mensen in het dorp met elkaar verbindt. Maar dan schaffen ze wel het Varend Corso af.”

Gekrenkte ego's

De hoogte van het bedrag zorgt ervoor dat Van der Spek denkt dat het niet te maken heeft met geld, maar met gekrenkte ego’s. ,,Het gaat om nog geen 4000 euro op een budget van miljoenen. Waar praten we over?” aldus Van der Spek.

 ,,Daarnaast investeert de gemeente wel 3 ton in de nieuwe stichting Puur, die wordt opgericht om mensen te verbinden, terwijl daar geen financiële onderbouwing bij wordt gegeven en die stichting zich nog niet heeft bewezen.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland