Volledig scherm
Kolenstof in Hoek van Holland © Privéfoto

Milieudienst onderzoekt stofklachten in de ‘Hoek’

Om de Hoekenezen van hun stofproblemen te verlossen, onderzoekt de DCMR Milieudienst Rijnmond of bedrijven genoeg doen om het verspreiden van stof te voorkomen.

Dat antwoordt de Rotterdamse wethouder Arno Bonte op schriftelijke vragen van meerdere partijen. Hij stelt vast dat bedrijven die stof veroorzaken verplicht zijn maatregelen te nemen om overlast tegen te gaan.

Bonte meldt dat bedrijven eigen methodes hebben om te meten of hun maatregelen afdoende zijn. ,,DCMR heeft de meetgegevens opgevraagd bij de bedrijven. Ze worden vergeleken met de metingen van DCMR en het RIVM en met weergegevens van het KNMI, waarna ze met de bedrijven worden besproken.”

Hoekenezen klagen al jaren over roetneerslag in het dorp. Sinds een extreme neerslag half augustus, waarbij ruim honderd meldingen binnenkwamen, staat het onderwerp weer hoog op de agenda. Een werkgroep gaat op zoek naar de herkomst van de zwarte stof die geregeld neerslaat in het dorp langs de Nieuwe Waterweg. Volgens de gemeente is deze stof niet schadelijk voor de volksgezondheid, iets dat Hoekenezen betwijfelen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland