Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Basisschool Verburch-hof

Minister Hoekstra van Financiën brengt bezoek aan Poeldijkse basisschool

Wopke Hoekstra, minister van Financiën, brengt woensdag een bezoek aan de Verburch-hof. Dat heeft de basisschool te danken aan kleuterjuf Marja Altena. ,,In aanloop naar Prinsjesdag gaf ik een interview aan NRC over onze verwachtingen voor de Miljoenennota.” Om een lang verhaal kort te maken: ,,Hoekstra reageerde, nodigde de geïnterviewden uit en daarna is het balletje gaan rollen.” 

Lange tijd durfde Altena haar kroost niet op de hoogte te brengen van ‘het heugelijke feit’. ,,Voor hetzelfde geld wordt Hoekstra opeens weggeroepen.” Toen ze het haar kleuters vertelde, bleek dat die geen benul hadden wie de bijzondere gast is. ,,Willem-Alexander kennen ze. Uiteindelijk heb ik een foto van de ministerraad laten zien. Ik vertelde dat de koning een heleboel belangrijke mensen om zich heen heeft, waaronder Hoekstra, die over het geld gaat. Het ging ongeveer zo.”

Samen met een leerling uit groep acht mag een van haar kleuters de minister ontvangen. ,,Dat vinden haar ouders nog leuker dan zijzelf.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland