Volledig scherm
Fotobijschrift: Minister Hugo de Jonge in gesprek met werknemers en leidinggevenden bij ’s Heeren Loo ’t Westerhonk. Met onder meer wethouder Piet Vreugdenhil van gemeente Westland. © Gerrit de Heus

Minister in gesprek met personeel van het Westerhonk over mantelzorg

Minister Hugo de Jonge (Zorg) heeft gisteren een bezoek gebracht aan het Westerhonk in Monster. Hij sprak daar met medewerkers van zorgorganisatie ’s Heeren Loo en wethouder Piet Vreugdenhil over de combinatie van werken in de zorg en mantelzorgen. 

Meer dan een kwart van de werknemers in de zorg combineert zijn of haar baan met mantelzorg. Daar wordt te weinig met elkaar over gesproken, vindt De Jonge. 

,,Mantelzorg thuis moet een vanzelfsprekend gespreksonderwerp zijn op de werkvloer. Ook is het van belang dat er aandacht voor komt in meer cao’s en dat grote organisaties zoals ’s Heeren Loo een voortrekkersrol vervullen voor andere organisaties en branches.”

Faciliteren

’s Heeren Loo kijkt bij (dreigend) ziekteverzuim of er sprake is van een mantelzorgsituatie, zodat er  ondersteuning kan komen. Andere aanwezige werkgeversorganisaties hebben afgesproken om mantelzorg verder bespreekbaar te maken. Wethouder Vreugdenhil wil met Westlandse werkgevers om tafel om te praten hoe de gemeente en werkgevers werkende mantelzorgers beter kunnen faciliteren. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland