Volledig scherm
Foto Hotel Westland ter illustratie. © Foto: Thierry Schut

Mogelijk nóg een 'Polenhotel' in Maasdijk

UpdateEr zijn plannen voor een tweede zogenoemd 'Polenhotel' in Maasdijk. De gemeente Westland maakte deze week bekend een aanvraag te hebben ontvangen voor een logiesgebouw voor arbeidsmigranten bij bedrijventerrein Honderdland. 

Het hotel zou ter hoogte van Honderdland 10 moeten komen, een paar honderd meter van het al bestaande 'Polenhotel' Hotel Westland vandaan. Dit staat in de vergunningsaanvraag, die het college van b en w op 3 juli ontving. In totaal zouden er honderdvijftig permanente woningen gevestigd moeten worden.

Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat de gemeente bekeken heeft wat geschikte locaties zouden zijn voor de huisvesting van arbeidsmigranten. ,,Deze worden nu getoetst. Mocht hier een geschikte locatie uit naar voren komen, dan wordt in september een voorstel ingediend bij de raad.'' 

Momenteel kan de vergunningsaanvraag echter nog niet in behandeling genomen worden. De aanvraag is namelijk nog niet compleet. Zodra de aanvraag compleet is en de gemeente een besluit heeft genomen, dan kan hierop worden gereageerd via een zienswijze, een bezwaar of een beroep.