Volledig scherm
Korenmolen De Vier Winden kan weer volledig draaien. © Thierry Schut

Molen De Vier Winden kan na verplaatsen lantaarnpaal weer zorgeloos draaien

De wieken van korenmolen De Vier Winden in Monster kunnen weer zorgeloos draaien. De lantaarnpaal die de wieken van de molen bij een bepaalde windstand hinderde, is vandaag verwijderd. 

Een naastgelegen paal is vervangen door een extra, wat langere paal. Voor de langere termijn wordt er aan een andere, definitieve oplossing gedacht. Een dag eerder namen aannemers al poolshoogte bij de molen om tot een oplossing te komen. 

In opdracht van de gemeente Westland wordt er al een aantal maanden gewerkt aan de kruising van de Haagweg en de Molenweg. Daarbij werd een lantaarnpaal, die al dicht bij de monumentale molen uit 1882 stond, binnen schootsafstand van de wieken geplaatst. 

Quote

Er was veel druk om de werkzaamhe­den aan het kruispunt zo snel mogelijk af te ronden om het verkeer zo min mogelijk te hinderen

Gemeente Westland

,,Er was veel druk om de werkzaamheden aan het kruispunt zo snel mogelijk af te ronden om het verkeer zo min mogelijk te hinderen”, laat de gemeente weten. ,,Door de druk op de werkzaamheden bij het kruispunt is er even niet goed opgelet bij het plaatsen van de lantaarnpaal.”

De verkeerd geplaatste lantaarnpaal is niet de eerste misser op het kruispunt. Op het vernieuwde kruispunt hebben weggebruikers moeite met voorsorteren. Eerder werd een laadpaal voor elektrische voertuigen op het fietspad geplaatst en een dag later weer verwijderd. 

In samenwerking met indebuurt Westland