Volledig scherm
Wonenwethouder Ben van der Stee (tweede van rechts) en directeur-bestuurder René Lemson van Arcade geven de eerste sleutel van het project Molenstraat aan het gezin Van Zanten. © Gerard-Jan Vlekke

Monsternaren krijgen voorrang op woning in de Molenstraat

Woningcorporatie Arcade heeft gisteren tien eengezinshuurwoningen aan de Molenstraat in Monster opgeleverd. De eerste sleutel werd door wethouder Wonen Ben van der Stee en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade, uitgereikt aan Roland en Lisa van Zanten en hun kinderen uit Monster.

De bouw begon in januari en binnen vier maanden waren de woningen gereed. ,,Dit komt omdat de eengezinswoningen zijn gebouwd volgens een prefabbouwmethode”, legt Lemson uit. ,,Bouwonderdelen worden in de fabriek op maat gemaakt en ter plekke in elkaar gezet.”

De woningcorporatie heeft bij het toewijzen van deze woningen lokaal maatwerk toegepast. Inwoners uit Monster krijgen voorrang, gevolgd door Westlanders uit de andere kernen.

,,Met dit project zijn opnieuw huurwoningen toegevoegd aan de sociale woningvoorraad in Westland”, zegt wethouder Ben van der Stee tevreden. ,,De vraag naar sociale huurwoningen is hier aanzienlijk. Het is goed dat alle woningen zijn toegewezen aan Westlandse woningzoekenden.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland