Westlandse kassen vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Westlandse kassen vanuit de lucht. © Thierry Schut

Na de boeren gaan ook de tuinders actievoeren: ‘Kabinet laat glastuinbouw letterlijk in de kou staan’

Na de boeren gaan nu ook de tuinders actievoeren. Niet vanwege de stikstofcrisis, maar voor verlaging van de torenhoge gasprijzen. Als er niets verandert komt bijna de helft van de ondernemers in de glastuinbouw in de problemen. ,,Het kabinet ondersteunt wel de consument, maar laat de glastuinbouw letterlijk in de kou staan.”

 1. Levensreddend werk met gevaar voor eigen leven: ‘Soms ben je zelf ook aan het overleven’
  PREMIUM

  Levensred­dend werk met gevaar voor eigen leven: ‘Soms ben je zelf ook aan het overleven’

  De zee geeft en de zee neemt. Vrijwilligers van de KNRM proberen het laatste met man en macht te voorkomen. Of het nu dieren, boten of mensen zijn - zij springen er voor in de bres. Doen levensreddend werk, soms met gevaar voor eigen leven. In het nieuwe televisieprogramma Redders op zee, dat vanaf 11 oktober op NPO 1 te zien is, worden drie Westlanders van het station in Ter Heijde gevolgd. Hun werk mag vrijwillig zijn, vrijblijvend is het zeker niet. Zodra de pieper gaat, moeten ze al het andere laten vallen - tot kinderen aan toe - en gaan. Dit jaar alleen al 54 keer.
 2. Madestein stapt van veld na ‘Sinterklaas-opmerking’ en HBS is kopsterk: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Roelof Luinge fluit bij VELO en Westlandia pakt de draad weer op: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Het amateurvoetbal staat wekelijks bol van de bijzonderheden. Ook dit weekend gebeurde er weer van alles. Vier wedstrijden haalden het einde niet. Daarbij liep de burenstrijd tussen ODB en RAS zelfs uit de hand. Wippolder won voor de 25ste keer op een rij en stak zo de ernstig zieke verzorger een hart onder de riem. Wat gebeurde er nog meer in het amateurvoetbal? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.