Volledig scherm
Vanavond vindt de eerste Westlandse biatlon plaats. © Schietvereniging Generaal Snijders

Naaldwijk maakt zich op voor eerste Westlandse biatlon

Naaldwijk heeft vanavond een primeur. Daar wordt namelijk de eerste Westlandse biatlon gehouden. Het evenement komt voort uit een samenwerking tussen de Naaldwijkse atletiekvereniging Olympus'70 en schietvereniging Generaal Snijders uit 's-Gravenzande.

Quote

Mijn gevoel is dat de populari­teit van een 'simpele 5 kilometer over de weg rennen' afneemt

Wesley Odenkirchen

Organisator Wesley Odenkirchen wilde eens iets nieuws proberen. Hij kende mensen bij de schietvereniging en zo was het idee voor een biatlon al snel geboren. ,,Mijn gevoel is dat de populariteit van een 'simpele 5 kilometer over de weg rennen' afneemt. Mensen willen iets meer dan hardlopen."  

Vanavond zijn er dan ook drie biatlonsessies. De deelnemers bestaan uit leden van de atletiekvereniging en leden van de schietvereniging. ,,Er zijn dus schieters die moeten hardlopen en hardlopers die moeten schieten," zegt Odenkirchen lachend.  

Om te zorgen dat alles in goede banen verloopt, hebben de deelnemers een trainingstraject van vijf weken doorlopen. ,,Meestal begonnen we dan met hardlopen op de atletiekbaan en dan liepen we richting de schietvereniging. Dat schieten is nog best lastig kan ik je vertellen, dat wordt nog wat vanavond."

Targets

Tijdens de wedstrijd moeten deelnemers ongeveer 4400 meter afleggen. Na 800 meter moeten ze schieten op het middenterrein. Ze moeten 8 targets halen of alle 15 kogeltjes afschieten. ,,Dat laatste duurt langer dan je denkt, dus het is beter om gewoon goed te mikken en de 5 targets te halen", aldus Odenkirchen.  

Of de biatlon een vervolg krijgt, weet hij nog niet. ,,Dat hangt af van het enthousiasme bij de deelnemers vanavond."

In samenwerking met indebuurt Westland