Volledig scherm
Frank Schild. © Thierry Schut

Naaldwijker haalt 30.000 euro voor goede doel op met lp's

Dat hij met zijn handel in plaatjes zó veel pegels bij elkaar zou krijgen voor kinderen in nood had Naaldwijker Frank Schild nimmer kunnen denken. In 5 jaar tijd mocht hij liefst 30.000 euro weggeven. Het afgelopen jaar kwam er liefst 10.000 euro binnen.

Een samenwerking met basisschool De Regenboog in Naaldwijk was er debet aan dat de teller in rap tempo steeg en zelfs de 30.000 euro aantikte. ,,Dankzij onder meer een grote sponsorloop haalde de school 7262 euro op en dat is besteed aan acht goede doelen,'' zegt Schild, die zelfs een auto kocht voor een moeder die met haar zieke dochter vaak naar het ziekenhuis moet.

,,Dat geld is volledig gedoneerd door deleuksteopleidingen.nl. Het meisje, Djenna, heeft voedingsproblemen en moet daardoor regelmatig naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Dat is vanuit Schiedam helemaal aan de andere kant van Rotterdam en daarom was er dringend een auto nodig. Via autobedrijf Van der Mark in De Lier hebben we die geregeld.''

Volledig scherm
Frank Schild haalde in vijf jaar tijd 30.000 euro op. © AD

Vinyl voor Elkaar
Djenna is één van de vele voorbeelden van kinderen of goede doelen die Schild met Vinyl voor Elkaar heeft kunnen helpen. Damiën, Emma, Erik, Esmee, Fady, Femke, Jacintha, Joep, Liv, Madelief, Milan, Nathaniël, Tessa, Tycho en nog een aantal anderen hebben een eigen kopje op de website vinylvoorelkaar.nl gekregen met daarbij een korte of soms wat uitgebreidere uitleg van hun ziekte of problemen waarmee ze te kampen hebben.

Een enkeling is zelfs al overleden, maar de meesten voeren een dappere strijd om beter te worden. En Schild helpt hen daarbij, samen met zijn vrouw Tamara en Martijn Moor en Dave Blokland, die zich ook belangeloos inzetten.

Quote

We willen graag een dag organise­ren waar iedereen aan wie we een donatie hebben gedaan bij elkaar komt

Frank Schild

Steunpilaar
Ook steeds meer bedrijven raken betrokken bij de 'hobby' van de Naaldwijker. ,,Woningontruiming Regionaal doneert ook regelmatig lp's,'' aldus Schild. ,,Dit bedrijf is echt een steunpilaar geworden van Vinyl voor Elkaar.''

Op de website, die binnen nu en een paar maanden compleet vernieuwd wordt, is een flink overzicht te vinden van lp's die beschikbaar zijn, maar Schild hunkert naar nieuwe aanwas om nóg meer kinderen te kunnen helpen.

Dagje uit
,,Ook willen we graag een dag organiseren waar iedereen aan wie we een donatie hebben gedaan bij elkaar komt,'' geeft hij aan. ,,Het idee is vooralsnog om met z'n allen naar Blijdorp te gaan. Daar is geld voor nodig, dus daar sparen we nu ook voor.''

Meer informatie via vinylvoorelkaar.nl. Frank Schild is te benaderen via vinylproject@hotmail.com of 06-42304722.

Volledig scherm
© Thierry Schut

In samenwerking met indebuurt Westland