Volledig scherm
Peter Vermeer. © Thierry Schut

Natte inbrekers van Lierse Filmclub krijgen tóch cel- en werkstraf

Twee inbrekers uit Den Haag zijn vandaag in hoger beroep veroordeeld voor het plegen van een inbraak bij de Filmclub aan de Kijckerweg in De Lier. De een moet 10 weken brommen, de ander heeft een taakstraf van 120 uur gekregen. Peter Vermeer, de eigenaar van de Filmclub is opgelucht. 

Massoed H. (27) en Ibrahim U. (38) maakten in oktober 2016 een kluis met daarin honderden euro's aan muntgeld buit. Om snel weg te komen, had het duo boten van de scouting en van een autobedrijf als brug gebruikt. Dat bleek uiteindelijk een minder slimme actie dan ze aanvankelijk dachten, want door het spoor wat ze met hun natte voeten achterlieten, kon een speurhond agenten naar hun schuilplaats leiden. 

Het spoor leidde uiteindelijk naar een woning aan de Anjer. Daar werden zowel natte kleding als de buit aangetroffen in een vuilnisbak. U. en H. lagen hun roes uit te slapen in het huis van een vriend die ooit stage had gelopen bij de Filmclub. 

Succes

De zaak tegen de twee Hagenaars werd in eerste instantie door het Openbaar Ministerie geseponeerd, wegens gebrek aan bewijs. Eigenaar van de Filmclub Peter Vermeer was het daar niet mee eens en startte daarom een zogeheten artikel 12-procedure. En met succes, want bij de rechtszaak kregen beiden vorige zomer werkstraffen van 120 uur opgelegd

Beide inbrekers gingen vervolgens in beroep, met vandaag als uitkomst dat de een de 120 uur taakstraf behoudt en de ander 10 weken celstraf krijgt. De laatste heeft een hogere straf gekregen omdat hij recentelijk al is veroordeeld voor soortgelijke delicten.

Vermeer is tevreden met de uitspraak. ,,Het is letterlijk een goede vrijdag.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland