Nel Mangel viert met haar neef Hendrik-Jan van Dijk, zijn man Hans Pronk en de Westlandse artiest Kees Toets haar honderdste verjaardag.
Volledig scherm
Nel Mangel viert met haar neef Hendrik-Jan van Dijk, zijn man Hans Pronk en de Westlandse artiest Kees Toets haar honderdste verjaardag. © Thierry Schut

Nel viert haar honderdste verjaardag op haar balkon: ‘Superleuk, een echte verrassing’

Normaal gesproken meldt het verjaardagsbezoek van Nel Mangel zich bij de voordeur. Dit keer klopte het vanwege het coronavirus voor haar honderdste verjaardag door middel van een hoogwerker aan bij verpleeghuis De Kreek in ’s-Gravenzande.

,,Het was geweldig, ik heb zó genoten. Superleuk, een echte verrassing. Het is natuurlijk anders dan ik gewend ben”, reageerde de vrouw die nu officieel een eeuw oud is. ,,Het geheim om zo oud te worden? Een gezellig en gezond leven. Elke dag heeft voor mij een gouden randje, ik kan namelijk nog steeds lachen en zingen.”

En dat deed ze vanochtend bij de muziek van de Westlandse artiest Kees Toets, die neef Hendrik-Jan van Dijk en zijn man Hans Pronk op de hoogwerker vergezelde. ,,Het waren meezingers, ik vond ze allemaal even leuk.”

Quote

Ik kon niet begrijpen dat ze met zo’n grote kraan voor het raam stonden

Nel Mangel

Geweldig!

,,Ik kon niet begrijpen dat ze met zo’n grote kraan voor het raam stonden. Het was een feest, geweldig! Ik kan niet geloven dat het zo’n enige ochtend is geweest.”

Ze ontving de afgelopen week al meer dan 130 verjaardagskaarten en heeft vanmiddag in haar verpleeghuis ook een borrel. Helaas zonder haar familie en vrienden. ,,Normaal gesproken staat de zaal vol, dat kan dit keer helaas niet.”

In samenwerking met indebuurt Westland