Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Nieuw koffieplekje in Kwintsheul

Denk je aan Westlandse horeca, dan komt niet meteen het dorp Kwintsheul bij je op. Maar daar wil Manon van Adrichem-Eekhout verandering in brengen. De Westlandse opent op 20 februari haar nieuwe koffiebar Koffie bij de buren. 

,,De koffiebar komt aan de Laan Hertewijk in Kwintsheul. Mijn ouders hebben daar een pand en daar komt Koffie bij de Buren in. Het krijgt ook een klein terras en een plekje waar kinderen kunnen spelen. Ook zijn er diertjes in de tuin. Echt een mooi plekje”, zegt Van Adrichem-Eekhout. 

,,Ik hoop dat dit een beetje bijdraagt aan de levendigheid van Kwinstheul. We hebben sinds kort die supermarkt en dat helpt, maar dit is weer een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

barista-opleiding

Ze heeft geen horeca-ervaring, maar doet momenteel een barista-opleiding. ,,Dit idee is ontstaan toen ik met een vriendin vaak koffie ging drinken met de kinderen. Die zijn inmiddels wat groter en ik had behoefte aan iets nieuws. Ik zie mezelf als ondernemer want ik ben ook zelfstandig fotograaf geweest. Ik houd ook erg van bakken en koken. Nu was het tijd om het diepe te springen.”

Koffie bij de Buren gaat overdag open en heeft ook een kleine lunchkaart. Omdat het op een afgelegen plek in Kwintsheul gesitueerd is, hoopt Van Adrichem-Eekhout op veel mond-tot-mond reclame. ,,Maar er loopt ook een fiets- en wandelroute langs, dus ik wil ook tochten gaan organiseren.”

En bij koffie en taart blijft het niet. ,,Ik ben imker, dus ik hoop in de toekomst klassen te verwelkomen om natuureducatie te geven over bijen en andere insecten. Maar allereerst is het nu hard werken om in februari open te gaan. Daarna volgt de rest”, aldus de Westlandse. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland