Volledig scherm
De boot is officieel gedoopt. © Thierry Schut

Nieuw vaartuig voor politie Westland en Midden-Delfland

De politie Westland heeft vrijdagmiddag bij de Zwet, op de grens van Westland en Midden-Delfland, een nieuw vaartuig in gebruik genomen. De boot werd officieel gedoopt door burgemeester Van Ardenne van Westland en burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland.  

De boot wordt in de toekomst ingezet om het toezicht op de wateren in beide gemeenten te intensiveren. Dit legt een teamchef van de Westlandse politie uit. 'Daarbij let de politie vooral op hard en roekeloos varen, waardoor kades en andere boten beschadigd raken, op varen onder invloed van alcohol en op jeugdoverlast door bijvoorbeeld harde muziek op boten en het van bruggen afspringen'. 

Daarnaast wordt ook gelet op milieuovertredingen zoals het dumpen van afval, illegale lozingen in het water en overtredingen van de Visserijwet. 'Dit zijn niet alleen feiten die de politie en haar samenwerkingspartners in voorgaande jaren geconstateerd hebben, maar ook zaken die dorpsbewoners en recreanten bij ons hebben gemeld', aldus de teamchef. 

Controles worden in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland uitgevoerd. Dit gebeurt ook tijdens evenementen, bijvoorbeeld tijdens het Varend Corso. 

Waakzaam en dienstbaar

,,Goed om te zien dat de politie nu ook te water weer goed zichtbaar aanwezig is om in Midden-Delfland en het Westland waakzaam en dienstbaar te zijn'', laat burgemeester Rodenburg in een reactie weten. Ook Van Ardenne is blij met de nieuwe aanwinst: ,,Wij vinden het belangrijk dat de vele recreanten veilig en zonder overlast kunnen genieten van het Westlandse waternetwerk. Dat de politie nu vanaf het water een oogje in het zeil kan houden, draagt hier aan bij.''