Thierry Schut
Volledig scherm
© Thierry Schut

Nieuwbouwwijk De Vlindertuin krijgt er nóg meer vlinderstruiken bij

De afgelopen zes maanden werd er hard gewerkt om in de nieuwbouwwijk De Vlindertuin in ’s-Gravenzande – waar alle straten een vlindernaam hebben – de biodiversiteit te bevorderen. Het doel van de gemeente was om een vlindervriendelijke wijk te creëren. Basisscholieren en wethouder Leen Snijders (ChristenUnie-SGP) hebben vandaag de laatste vlinderstruiken op het schoolplein van basisschool Waalcampus geplant.

 1. Er staat veel fraais én zeker ook minder fraais op het Voorhout
  PREMIUM
  Column

  Er staat veel fraais én zeker ook minder fraais op het Voorhout

  Men ziet weinig standbeelden aan het Lange Voorhout. Met dank aan de Haagse brandweer. Die ligt meteen dwars bij ieder voorstel voor een permanent obstakel; in geval van brand in Hotel Des Indes dienen twintig brandweerwagens het Voorhout te kunnen bestormen. Alle begrip uiteraard. Gelukkig is er nog net een plekje gevonden voor het slavernijmonument dat volgend jaar verrijst voor de ingang van het huidige Eschermuseum.
  Den Haag
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.