Volledig scherm
Plan B is een nieuwe lunchroom in 's-Gravenzande. © Fred Leeflang

Nieuwe lunchroom in ‘s-Gravenzande in teken van bier: ‘We merken dat het hier bruist’

‘s-Gravenzande is in juli weer een lunchroom rijker. Westlanders Pearl Zandstra en Kim Sonneveld beginnen in de Gravenstraat, in het pand waar vorig jaar nog brand woedde, een nieuwe horecazaak: Plan B. 

,,We hebben samen gewerkt in andere horecazaken”, vertelt Zandstra (34). ,,Al vanaf dag één zeggen we tegen elkaar: wij gaan samen iets beginnen. Vorig jaar zijn die plannen concreter en steeds serieuzer geworden. Toen we op dit pand stuitten, wisten we dat we dit moesten hebben.”

In het pand in de Gravenstraat brak vorig jaar juni brand uit. Toen zaten er twee appartementen in en beneden was een kantoor. ,,We begrepen van de makelaar dat het bedrijf zou terugkeren naar het pand en gingen verder met de zoektocht. We wilden graag iets beginnen in ‘s-Gravenzande omdat het dorp bruist, er gebeurt hier een hoop. Toen we later zagen dat de ruimte toch te huur stond, hebben we meteen gebeld.”

Bier, bier, bier

Inmiddels is de verbouwing in volle gang. Aan de voorkant komen dertig tafels en aan de achterkant een proeflokaal waar Kim Sonneveld, ook biersommelier, proeverijen gaat aanbieden. ,,Ook kan je het afhuren voor een babyshower of een vergadering”, zegt Zandstra. 

De twee zijn momenteel druk bezig om de menukaart samen te stellen. Behalve dat er veertig bieren op de drankkaart zullen staan, zal bier ook als ingrediënt worden gebruikt. ,,Denk aan bierpannenkoeken en bierbrownies. Verder drink je bij ons goede koffies en krijg je lekkere hapjes bij je biertje.”

De twee hopen hun zaak in juli, voor de 's-Gravenzandse feestweek, te kunnen openen. ,,Het is een strakke planning, maar daar gaan we er voor.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Pearl Zandstra en Kim Sonneveld © Fred Leeflang

In samenwerking met indebuurt Westland