Volledig scherm
PREMIUM
Ringo Veenman van Ter Laak Orchids. © Thierry Schut

Nieuwe mijlpaal voor orchideeënkweker Ter Laak: nieuwe winkel en inspiratiecentrum

De toonaangevende orchideeënkwekerij Ter Laak Orchids in Wateringen opent na twee jaar bouwen een nieuwe winkel en ook een compleet nieuw inspiratiecentrum. ,,We mogen best meer uitdragen hoe mooi deze sector is.”

Volledig scherm
Ringo Veenman van Ter Laak Orchids. © Thierry Schut

Wie dagelijks over de Wippolderlaan van Den Haag richting de A4 rijdt en weer terug heeft recht tegenover bouwmarkt Hornbach de afgelopen maanden een fraai nieuw bouwwerk gestalte zien krijgen. Het grote gebouw, gemaakt van hout en glas, vormt de nieuwe trots van de broers Ter Laak. De nieuwe innovatieve daglichtkas, misschien wel de modernste kas ter wereld, heeft de eerste bloeiende planten inmiddels afgeleverd en nu zijn ook de nieuwe winkel en het inspiratiecentrum klaar.

De ‘Orchid Store, zoals de winkel heet, is het domein van Mariëlle ter Laak, de vrouw van Eduard, eigenaar van Ter Laak Orchids. Het wordt een orchideeënwalhalla voor de consument, terwijl het inspiratiecentrum vooral een plek is voor vakgenoten. Tijdens de Orchid Inspiration Days, die tot en met donderdag 13 juni duren, wordt het officieel in gebruik genomen. Samen met dertien andere orchideeënkwekers zet Ter Laak dan de deuren open voor de vakhandel.

In samenwerking met indebuurt Westland