Volledig scherm
Dennis de Ket van Ketje's Mix. © Frank Jansen

Nieuwe naam en eigenaar voor Eetcafé Westpoort

etcafé Westpoort langs de Nieuweweg in Poeldijk krijgt volgend jaar een nieuwe naam én een nieuwe eigenaar. Dennis de Ket (47) van Ketje’s Mix in Kijkduin neemt samen met zijn vrouw het restaurant over.

Fred Vermeer

Poeldijk

De overdracht is op 2 januari. De Ket wil half januari de deuren van Ketje’s Mix voor iedereen wagenwijd openzetten. Hoewel het na 41 jaar in Kijkduin een flinke ommezwaai is voor de Hagenaar, ziet hij het in Poeldijk helemaal zitten. ,,Kijkduin is nu één grote bouwput, je weet niet wat je ziet”, zegt De Ket tot zijn spijt. ,,Mensen laten Kijkduin nu gewoon letterlijk links liggen. Sinds in februari van dit jaar de bouwhekken zijn geplaatst, is mijn omzet echt drastisch gedaald.” 

De boulevard van Kijkduin gaat de komende jaren compleet op de schop. ,,Dat had al eerder moeten gebeuren, maar door de crisis heeft het allemaal wat langer geduurd”, weet De Ket. ,,Over anderhalf jaar hadden we toch weg gemoeten van de boulevard. Op deze manier is het gewoon niet vol te houden. We hadden nu zelf de keuze om ergens anders heen te gaan.”

De Ket hoorde dat Eetcafé Westpoort in de stille verkoop ging en zag zijn kans schoon. ,,Wij hebben veel Westlanders in onze vaste klantenkring en het is hier met de auto maar vijf minuten vandaan, dus we dachten: laten we hier in stappen”, legt de horecaondernemer uit. ,,Er zit heel veel potentie in, denken wij. De wijk Vroondaal wordt flink uitgebreid en er komen in Poeldijk ook veel nieuwe woningen. Daarnaast wil bedrijventerrein ABC Westland graag een restaurant hebben dat zeven dagen in de week open is en waar werknemers terechtkunnen voor zakelijke lunches.”

De nieuwe uitbater heeft ook vergunning gekregen om een terras aan te leggen en dat gaat volgend jaar gebeuren. ,,Daar maken we iets moois van, met grote parasols zodat we vanaf de weg goed zichtbaar zijn”, zegt De Ket. ,,Er rijden hier duizenden mensen over de rotonde, dus die gaan we er straks zeker op attent maken dat we hier zitten.”

Ketje’s Mix wil niet alleen ontbijt en lunch gaan verzorgen, maar ook een avondkaart presenteren. ,,Er is behoefte aan om ook ’s avonds open te zijn, dus wij hebben besloten om een simpele kaart voor de avond te maken, met kipsaté en hamburgers erop, dat soort dingen. Goede kwaliteit, maar ook veel. Want daar houden Westlanders van.”

Kijkduin

Bezorgen wil De Ket ook gaan doen. ,,Dat doen we nu in Kijkduin niet, maar hier hebben we een heel andere doelgroep”, zegt hij. ,,Mensen lopen hier gewoon rond op de boulevard.” Rond 16, 17 januari wil De Ket de nieuwe zaak openen. ,,Zondag 13 januari is onze laatste dag in Kijkduin en dan gaan we spulletjes overbrengen. En we gaan een open keuken maken. We willen het pareltje van het Westland worden.”

Bouwput of niet, De Ket neemt straks wel met enige weemoed afscheid van Kijkduin. ,,Mijn ouders zijn hier in 1977 begonnen”, zegt hij. ,,Maar na 41 jaar hebben we moeten concluderen dat hier voorlopig geen toekomst meer in zit. Volgend jaar oktober gaat heel Kijkduin plat, ook de boulevard. Dan moeten alle restaurants weg.” 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland