Volledig scherm
Broers Braihim Mohcin (dj Bombastic) en Younes Mohcin. Aan Fawaka werkte ook Dave Laarman mee . © Thierry Schut

Nieuwe plaat van dj Bombastic onder vuur

Het nieuwe nummer Fawaka van dj Bombastic is nog maar net uit of de clip is alweer van Youtube gehaald. Dit omdat zangeres Sevval Kayhan een claim heeft ingediend om schending van het auteursrecht. Braihim Mohcin, zoals Bombastic echt heet, heeft er alle vertrouwen in dat de clip snel weer online komt.

,,We hebben vandaag (maandag, red.) een aangetekende brief gestuurd en als die ontvangen is, kunnen we in bezwaar bij Youtube'', legt Mohcin uit. ,,We hadden een mondeling akkoord bereikt, maar nu het nummer is uitgebracht, staat de zangeres er niet meer achter."

X-Factor

Een deel van het refrein van Fawaka is gebaseerd op een liedje dat zangeres Sevval Kayhan zong tijdens een televisie-uitzending van X-Factor in 2013. Het nummer draagt een duidelijke boodschap in zich: mensen moeten elkaar meer begroeten op straat, ongeacht ieders afkomst. Het nummer werd gemaakt met broer Younes Mohcin en beste vriend Dave Laarman onder de naam 'The Formules'.

Sloep

,,Het idee is op een mooie zomerdag op een sloep in de Westlandse wateren bedacht", aldus Braihim Mohcin, ,,We hebben een beat ontwikkeld door onze eigen dj-school De Formule en zijn met z'n drieën gaan schrijven.'' In het nummer wordt in acht verschillende talen 'hallo' gezongen.

De opnames van het nummer en de videoclip werden afgelopen zomer gemaakt. in Marokko. ,,Het was een vakantie en een productiereis tegelijk", zegt Mohcin.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland