Volledig scherm
Archieffoto © René Manders

Nieuwe vrachtwagenparkeerplaats voor ’s-Gravenzande

In ’s-Gravenzande, bij nieuwbouwwijk Dijckerwaal, komt een nieuwe vrachtwagenparkeerplaats. Deze komt in de plaats van de vrachtwagenparkeerplaatsen op bedrijventerrein Teylingen bij de Buijs Ballotstraat, die al eerder waren vervallen. 

Het gaat om zes nieuwe parkeerplaatsen. De wethouder heeft hiervoor een voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In het plan staat dat het niet de bedoeling is dat chauffeurs op de parkeerplaats overnachten. Daar komen ook geen voorzieningen voor. Ook is het niet toegestaan om er met gevaarlijke stoffen of draaiende koelmotoren te parkeren.

De parkeerplaats komt op het perceel vlakbij Dijckerwaal 15. Het gaat om een stuk grond dat naast een kas ligt en eigenlijk de bestemming ‘glastuinbouw’ heeft.  Volgens de wethouder zijn er voor het gebied echter geen plannen om nieuwe kassen te bouwen, omdat het te klein is voor bouw of uitbreiding van een kas. 

Ook ligt er op het perceel een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Rondom de bunker gaat de gemeente groen en water aanleggen en er komt een voetpad voor wandelaars. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland