Volledig scherm
Opbouw van het zomerfeest. © Thierry Schut

Nog lang niet uitgefeest tijdens Zomerfeest Schipluiden

De eerste twee dagen van het Zomerfeest zijn achter de rug, maar in Schipluiden zijn ze nog lang niet uitgefeest. Tot en met komende zondag is er voor jong en oud nog van alles te beleven aan de Burgemeester Musquetiersingel.

Het spektakel werd afgelopen zaterdag met een speciale thema-avond afgetrapt. De bezoekers waanden zich tijdens ‘Welcome to the Steam Machine’ door de stoommachines, tandwielen en zeppelins even in de Victoriaanse tijd, aan het begin van de vorige eeuw.

Komende donderdag is er een circusavond, terwijl een dag later ‘terug in de tijd’ op het programma staat. ,,Denk dan onder meer aan de Gouden Eeuw en de prehistorie. Elke dag wordt het terrein opnieuw opgebouwd, geheel in het teken van het thema van die avond’’, zegt voorzitter Sabine Haring. Op zaterdag worden er verschillende musicals uitgebeeld. Ook is er een middeleeuws diner, compleet met dieren, hooibalen en een varken aan het spit.

‘Tweede familie’

,,De organisatie en het publiek is mijn tweede familie geworden‘’,vertelt Haring (26). De Schipluidense is al twaalf jaar actief als medewerker bij het zomerfeest, trad acht jaar geleden toe tot de organisatie en zit inmiddels drie jaar in het bestuur. ,,Ik houd van het groepsgevoel, samen naar iets toewerken en ik heb veel vriendschappen opgebouwd. Het festival verbindt Schipluiden en de omliggende dorpen.’’

Met het festival komt er een einde aan een maandenlange voorbereiding. ,,In januari hebben we de eerste vergadering, in februari hebben we het thema bepaald en kunnen we gaan plannen. Tijdens het zomerfeest neem ik vrij van mijn werk en woon ik twee weken op het terrein. Dat is altijd lastig uit te leggen, dat ik vrij neem maar wel elke ochtend om acht uur klaarsta.’’

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland