Volledig scherm
Irene Bui van Stichting Kwest © Privéfoto

Nu ook opvang voor kinderen van speciaal basisonderwijs in Naaldwijk

Voor kinderen van het speciaal basisonderwijs is nu ook na schooltijd opvang. Sinds 1 september heeft stichting Kwest een nieuwe bso geopend bij basisschool De Diamant in Naaldwijk. Het gaat om de locatie bij de Hoge Woerd.

Kinderen die bij de Diamant speciaal basisonderwijs volgen, kunnen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, nablijven bij de bso (buitenschoolse opvang) van stichting Kwest. Die bso is speciaal ingericht op de behoeften van de kinderen. Zo zijn de groepen kleiner, hebben de leidsters speciale opleidingen gevolgd en er is intensiever overleg tussen de school en de bso. 

Quote

Hiervoor zaten de kinderen vaak op reguliere bso’s -en

Bui

,,We merkten dat er een behoefte was naar bso voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs”, zegt Irene Bui van stichting Kwest. ,,Hiervoor zaten de kinderen vaak op reguliere bso’s -en dat ging niet altijd goed- of moesten de ouders het zo regelen dat ze na schooltijd thuis waren.”

Groep

De bso bij De Diamant bestaat uit een groep met veertien kinderen, terwijl een reguliere bso groepen van twintig kinderen hanteert. Daarnaast is er altijd een hbo-geschoolde en mbo-geschoolde leidster aanwezig die gespecialiseerd zijn in de gedragsproblematiek of ontwikkelingsachterstanden van de leerlingen.

De kosten van de opvang zijn gelijk aan die van reguliere bso’s en dat is mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Westland. De extra personeelskosten zijn voor de komende twee jaar door het fonds gefinancierd.

De ruimte bij de Diamant bij de Hoge Woerd is geïntegreerd in de school. Zo kunnen de school en de bso gebruik maken van de ruimte en kunnen kinderen van de bso terecht in het speellokaal en de keuken van de school voor activiteiten. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland