Volledig scherm
Archieffoto. © Nico Schouten

Oikos en Nederland3 samen in één pand

Jongerencentrum Oikos moet weg uit de Eendenburcht aan de Harry Hoekstraat in Wateringen. Vanaf de zomer zal de organisatie intrekken bij poppodium Nederland3.

De gemeente Westland wil dat Oikos intrekt bij Nederland3. De jongerensociëteit zit nu nog in de Eendenburcht aan de Harry Hoekstraat, maar zal in de zomer waarschijnlijk intrekken bij poppodium Nederland3, aan de Lange Spruit. Als alles volgens planning verloopt, want daarvoor moet wel eerst verbouwd worden. Daar trekt de gemeente 300.000 euro voor uit.

"We hebben een gemeenschappelijk doel, namelijk jongeren van de straat houden", zegt voorzitter Roy van der Steen van Nederland3. "We passen goed bij elkaar. Oikos is goed in activiteiten organiseren, wij in livemuziek. Zij doen veel op zondag, terwijl wij dan altijd dicht zijn. Goede combinatie dus."

Kruisbestuiving

Quote

Ruimtes die uren of soms dagen niet gebruikt worden, daar wordt niemand beter van

Peter Ouwendijk

De gemeente ziet het als een mogelijke kruisbestuiving. "De verhuizing van Oikos betekent meer multifunctioneel gebruik van de Wateringse accommodaties. Ruimtes die uren of soms dagen niet gebruikt worden, daar wordt niemand beter van," aldus wethouder Peter Ouwendijk (accommodaties). 

Het pand aan de Lange Spruit wordt grondig verbouwd. "Alle binnenmuren gaan weg, de riolering wordt aangepast en de bar wordt verplaatst." De gehele inrichting van de bar, keuken en koelcel en het binnenschilderwerk komen voor rekening van Nederland 3 en Oikos. De gemeente gaat het pand van Oikos verhuren aan een maatschappelijke huurder, maar wil het op termijn verkopen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement