Volledig scherm
Oktoberfest in München. © Getty Images

Oktoberfest op Marktplein in 's-Gravenzande is helemaal van Westlandse makelij

Het Marktplein in 's-Gravenzande wordt zaterdag voor het eerst in de historie met lederhosen, dirndls en bierpullen volledig omgetoverd tot een rasecht Duits oktoberfest. Alles wat voor de opbouw van dit eerste Oktoberfest Westland wordt gebruikt, komt van Westlandse bodem. Behalve het bier.

,,Dit feest wordt volledig voor en door Westlanders georganiseerd”, zegt Ruud van Nieuwkerk namens de organisatie. ,,We hebben geprobeerd om alles uit het Westland te halen. De tent, tafels, mensen die eraan meewerken, de dj’s, de toiletten, de hekken, eigenlijk alles. Alleen het bier niet, want dat wordt ergens anders gebrouwen. Maar voor 95 procent is het Westlands.”

Quote

Het is gewoon een open evenement

Van Nieuwkerk

Oktoberfest Westland is uitverkocht, maar het wordt ook buiten uitgebouwd, aldus Van Nieuwkerk. ,,Het wordt mooi weer, we gooien het plein open en iedereen is welkom", zegt hij. ,,Het is gewoon een open evenement.”

Het Oktoberfest begint om 15.00 uur. Ook de omliggende horecagelegenheden op het Marktplein passen zich speciaal aan voor het authentieke Duitse feest. 

Meer informatie via www.oktoberfestwestland.nl.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland