Volledig scherm
PREMIUM
© Google Streetview

Ondanks weerstand wil wethouder doorzetten met locaties voor arbeidsmigranten

De eerste tijdelijke locaties voor arbeidsmigranten aan de Elsenbosch en Tiendweg in Naaldwijk moeten nog dit jaar in gebruik worden genomen. Dat zegt wethouder Karin Zwinkels (CDA). Tegen de plannen aan de Arckelweg in Poeldijk en de Lange Broekweg in Naaldwijk bestaat veel verzet.

Op petities.nl zijn omwonenden van de oude renbaan aan de Lange Broekweg en de Arckelweg in Poeldijk een petitie gestart om de komst van huisvesting voor arbeidsmigranten tegen te houden. Er leven zorgen over de verkeersdruk en dat onder meer de veiligheid en het woonplezier worden aangetast. 

Wethouder Zwinkels (Arbeidsmigratie) zegt die zorgen te begrijpen, maar geeft ook aan dat de weerstand en de protesten voor haar geen aanleiding zijn om de plannen in te trekken. ,,Ik had van te voren al ingeschat dat er weerstand zou zijn, zoiets weet je bij dit dossier”, zegt Zwinkels. ,,Natuurlijk neem ik de zorgen en vragen van iedereen serieus en waar mogelijk gaan we daar als gemeente mee aan de slag. In het volgebouwde Westland is geen enkele locatie helemaal ideaal, maar we hebben een opdracht. De nood in de glastuinbouw is hoog en we moeten nu doorpakken. Bovendien, deze mensen hebben een fatsoenlijk dak boven hun hoofd nodig.”

De plannen die er nu liggen, worden pas getoetst zodra een uitzendbureau een definitieve vergunningsaanvraag doet. Als dan uit voorwaarden blijkt dat het plan niet haalbaar is, kan een huisvestingsplan dus alsnog afketsen. Wel heeft de gemeente al gecheckt of de huidige locaties aan de voorwaarden voldoen.

In samenwerking met indebuurt Westland