Volledig scherm
Foto ter illustratie © Westlands Fotoburo

Ondernemers willen jaarrond op het strand

De eigenaren van Bondi Beachclub en Beachclub Breez willen dat zij hun strandpaviljoens voortaan niet meer elk jaar hoeven op te bouwen en af te breken. Ze hebben een brief naar de Westlandse gemeenteraad gestuurd, waarin ze schrijven dat ze graag het hele jaar open willen blijven. 

Vooralsnog zijn er twee zaken die permanent mag blijven staan: The Coast in Monster en Beach Line Beach in 's-Gravenzande.

Vorig jaar was er veel te doen over de vast te stellen kustvisie van de gemeente Westland. Daarin wordt ook gesproken over het mogelijk toe willen staan van permanente strandtenten, één per strandopgang wel te verstaan.

Daar lijken de eigenaren van Bondi en Breez nu alvast op voor te willen sorteren. Ze zien bijvoorbeeld dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van het strand, ook buiten het zomerseizoen. Het wordt dus interessanter voor ondernemers om hier op in te spelen. Bovendien, zo schrijven ze, hoeven er niet twee keer per jaar shovels, bouwkranen en vrachtwagens van en naar het strand te rijden en kunnen de permanenten strandpaviljoens beter geïsoleerd worden en zijn dus duurzamer.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland