Volledig scherm
De brug. © Google Streetview

Onrust over weghalen brug Wennetjessloot

Bewoners van de nieuwbouwwijk Park Uythofs, op de grens van Poeldijk en Den Haag maken zich zorgen over de bereikbaarheid van hun wijk omdat een brug over de Wennetjessloot vandaag dicht gaat. Volgens de gemeente komt er snel een alternatief.

Volgens bewoonster Corrie Baltus was de wijk tot vandaag bereikbaar via de Wateringseweg en de brug die loopt vanaf het Westlandse Wenpad naar het Ter Leedepad, op Haagse grond. ,,Op de borden staat dat deze brug per 1 november weggaat. Ik heb al eens een reanimatie meegemaakt op het Wenpad. Als er hulpverleners de wijk in moeten in de spits, zijn ze straks afhankelijk van de Wateringseweg, die vaak druk is.  Ik vrees dat het moeilijk wordt om de wijk in en uit te komen.”

Gemeente Westland laat nu weten dat deze tijdelijke brug, die is aangelegd bij de bouw van de nieuwbouwwijk, wordt weggehaald door de projectontwikkelaar van de wijk. 

Vergunning

,,Gemeente Den Haag is bezig met ontwerpen en afstemmen met de bewoners van het Wenpad. Naar verwachting wordt er dit jaar bij gemeente Westland door gemeente Den Haag een vergunning aangevraagd om een nieuwe brug te plaatsen. De bewoners worden hierover door gemeente Den Haag geïnformeerd,” aldus een woordvoerder. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!