De brandweer is ook in Den Hoorn aanwezig vanwege wateroverlast. Volgens Regio15 dreigt daar een waterbassin aan de Veenakkerweg mogelijk in te zakken.
Volledig scherm
De brandweer is ook in Den Hoorn aanwezig vanwege wateroverlast. Volgens Regio15 dreigt daar een waterbassin aan de Veenakkerweg mogelijk in te zakken. © Regio15

Onweer en hevige regenval zorgen voor de nodige problemen in Haagse regio: ‘Knijp 'm als een oude dief’

Donkere wolken pakten zich vanmorgen samen boven de Haagse regio, vooral in Westland zorgde het water voor de nodige problemen. Zo stond onder meer in De Lier een straat volledig blank na hevige regenval en in Wateringen werden bewoners opgeschrikt door een blikseminslag. Volg alle ontwikkelingen in onze blog hieronder.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Er moet íets gebeuren tegen overlastganzen: ‘Eet ze op, het smaakt net als biefstuk’
  PREMIUM

  Er moet íets gebeuren tegen overlast­gan­zen: ‘Eet ze op, het smaakt net als biefstuk’

  Nederland telt zo’n twee miljoen ganzen. De provincie Zuid-Holland, met name in de polders, heeft er circa 170.000. Ze vreten het gras op van de boeren, poepen in zwemwater en jagen kinderen én menig volwassene de stuipen op het lijf vanwege hun territoriale gedrag. Kortom, er moet íets gebeuren. Lokale jagers hebben een idee: opeten die ‘kalkoenen van de polder’. ,,Smaakt net als biefstuk.’’

In samenwerking met indebuurt Westland