Volledig scherm
Deze kassen zouden moeten wijken voor de noodhuisvesting van de arbeidsmigranten aan de Vredebestlaan. © Thierry Schut

Opheldering gevraagd om vergunningsaanvraag: ‘Arbeidsmigranten op andere plek huisvesten’

Er moeten geen arbeidsmigranten komen aan de Vredebestlaan in Poeldijk en de Boomaweg in Monster. Dat stelt Westland Verstandig, die het gemeentebestuur om opheldering heeft gevraagd over de vergunningsaanvraag voor de noodhuisvesting van in totaal 200 arbeiders.

De oppositiepartij meldt schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders dat een groot aantal ongeruste omwonenden van de genoemde locaties zich bij de partij heeft gemeld. Westland Verstandig is het met een deel van de bewoners eens dat de genoemde locaties niet geschikt zijn voor de huisvesting van elk honderd arbeidsmigranten en dat de infrastructuur daarvoor ook niet afdoende is. In eerste instantie waren er door het college dertien noodlocaties in Westland aangewezen om arbeidsmigranten, werkzaam bij Westlandse bedrijven, voor drie jaar te huisvesten. De vergunningsaanvraag voor de locaties in Poeldijk en Monster behelst het plaatsen van woonunits voor vijf jaar, in plaats dus van de gebruikelijke drie.

De aangewezen grond is bestemd voor glastuinbouw, waardoor er een nieuwe vergunning moet worden toegewezen om de huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk te maken.

Bezwaar

De omwonenden van de Vredebestlaan in Poeldijk en de Boomaweg in Monster werden voor het indienen van de vergunningsaanvraag niet door de initiatiefnemers geïnformeerd en kunnen pas nadat de gemeente over de aanvraag heeft beslist eventueel bezwaar aantekenen. ‘Wat gaat het college doen om alsnog te bewerkstelligen dat de omwonenden hun stem kunnen laten horen voordat de plannen definitief zijn?’ vraagt de partij zich dan ook af.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland