Volledig scherm
PREMIUM
Op de kruising van de Molenweg en de Boomaweg in Monster is een grote kas in aanbouw. © Thierry Schut

Opnieuw onrust over plaatsing van arbeidsmigranten: 'We willen alleen stelletjes in units'

De mogelijke plaatsing van huisvesting voor arbeidsmigranten in Monster en Poeldijk is bij buurtbewoners als een bom ingeslagen. ,,Dit is ongehoord."

Volledig scherm
Aan de Vredebestlaan in Poeldijk zijn op de plek van de kassen woonunits gepland. © Thierry Schut

Nog voordat er door het Westlandse college een beslissing is genomen over het plaatsen van vijftig units aan de Vredebestlaan in Poeldijk en vijftig stuks aan de Boomaweg in Monster (honderd mensen per locatie), staan buurtbewoners en initiatiefnemers lijnrecht tegenover elkaar.

Omwonenden vrezen overlast door de voornamelijk Oost-Europese arbeidsmigranten, die bij Westlandse bedrijven werken en daarom in de regio ondergebracht moeten worden. Onder meer uitzendbureau Westflex uit De Lier is op zoek naar locaties om die werkkrachten te huisvesten.

,,De telers willen wel migranten in hun kassen laten werken, maar hebben liever dat ze ergens anders gaan wonen. Wel de lusten, maar niet de lasten. Zo werkt het natuurlijk niet'', zegt Jan Vink (63). De ondernemer in onroerend goed heeft in het Haagse Kijkduin al honderd arbeidsmigranten ondergebracht en bezit meerdere door migranten gehuurde tuindershuizen.

  1. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Westland