Volledig scherm
Karin Zwinkels © Thierry Schut

‘Opstappen wethouder Zwinkels heeft geen enkele consequentie voor de coalitie‘

Het vertrek van CDA-wethouder Karin Zwinkels heeft geen enkele consequentie voor de coalitie. Dat zei CDA-fractievoorzitter Jenny Vermeer van het CDA dinsdagavond tijdens een raadsvergadering. 

Vermeer las een verklaring voor omdat Peter Duijsens, fractievoorzitter van oppositiepartij Westland Verstandig, om meer duidelijkheid had gevraagd over het opstappen van Zwinkels. ,,Als je na een lang huwelijk van tien jaar uit elkaar gaat, vertel je de buurvrouw niet wat daar precies aan vooraf is gegaan en ik ga mijn overbuurman in de raad ook geen details geven over het vertrek van wethouder Zwinkels”, sprak Vermeer resoluut.

Zwinkels gaf verschillen van inzicht als reden voor haar ontslag en daar moest Duijsens het maar mee doen, aldus Vermeer. Duijsens vond het allemaal maar ‘ongehoord‘ en eiste openheid en transparantie. ,,Op welke punten zaten die verschillen en heeft dit ook gevolgen voor het collegebeleid?”, vroeg hij aan Vermeer, die aangaf dat het vertrek van Zwinkels geen enkele consequentie heeft voor de coalitie.

Het CDA koerst erop nog voor de jaarwisseling de nieuwe wethouder bekend te kunnen maken. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland