Volledig scherm
Voorjaarsconcert in De Hoeksteen. Ter illustratie. © Thierry Schut Fotografie

Orgel De Hoeksteen blaast tijdens feestelijke avond laatste klanken uit

Het orgel van kerk De Hoeksteen in Maasdijk blaast binnenkort haar laatste klanken uit. Tijdens een orgelavond op vrijdag 6 maart wordt er feestelijk afscheid genomen van het muziekinstrument, dat vanwege de sloop van het kerkgebouw wordt verkocht.

,,Een muziekavond om afscheid te nemen van het prachtige orgel, om nog één keer van de muziek te genieten", zegt Loes Voogd, ‘trouwe kerkganger’ van de protestantse gemeente en lid van de orgelavondcommissie.

Voor de laatste klanken van het orgel dat al 52 jaar wordt gebruikt, even oud dus als de te slopen kerk, worden diverse (oud-)organisten ingezet. ,,Drie muzikanten die jarenlang het instrument bespeelden, drie huidige organisten van De Hoeksteen en een aanstormend talent.” Toegang voor het orgelafscheid (19.30 uur tot 21.00 uur) is gratis. 

Toren

Van De Hoeksteen blijft alleen de toren staan, daarnaast verschijnen woningen. Maasdijk gaat na de sloop van die kerk verder met één godshuis, Het Kruispunt. Deze wordt momenteel verbouwd en staat op de planning om in april te worden heropend. 

In samenwerking met indebuurt Westland