Neeltje Reijnders is, sinds de reformatie de 29ste protestantse dominee van de Oude Kerk in Naaldwijk, en nu ook de eerste, vast benoemde, vrouwelijke.
Volledig scherm
PREMIUM
Neeltje Reijnders is, sinds de reformatie de 29ste protestantse dominee van de Oude Kerk in Naaldwijk, en nu ook de eerste, vast benoemde, vrouwelijke. © Thierry Schut

Oude Kerk in Naaldwijk krijgt eerste vrouwelijke dominee: ‘Digitaal kerkbezoek blijft ook na corona’

De Oude Kerk in Naaldwijk is sinds de reformatie een protestants godshuis. Het duurde echter ruim vierhonderd jaar voordat de kerk een vrouwelijke dominee benoemde. Neeltje Reijnders is de eerste, maar zelf vindt ze dat niet zo bijzonder. „Mijn man Gerard zag het gelijk zitten, omdat hij nu met de fiets naar zijn werk op de TU Delft kan.”

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  7

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Naaldwijkse Tarzan klimt drie dagen lang in een boom tijdens Varend Corso: ‘We willen echt iets unieks doen’
  PREMIUM

  Naaldwijk­se Tarzan klimt drie dagen lang in een boom tijdens Varend Corso: ‘We willen echt iets unieks doen’

  Je denkt elk jaar dat het niet gekker, uitbundiger en bizarder kan bij het Varend Corso, maar elk keer blijkt dat tóch wel weer het geval te zijn. De corsoboot van de dorpskern Naaldwijk is vanaf vrijdag 23 juni drie dagen lang gehuld in junglesferen, inclusief een enorme boom aan boord. Om die zo goed mogelijk te kunnen beklimmen krijgt de crew klimles. ,,Alles voor het Varend Corso.”
  Naaldwijk