Volledig scherm
Bij de Albert Heijn-winkels in Westland worden zelfs instructies gegeven over ‘hoe je dat verzamelen netjes doet’. © Privéfoto

Ouderen jagen fanatiek op Westland-plaatjes

‘Het Westland Helemaal goud’, een plaatjesactie van Albert Heijn, is een hit. En het zijn met name ouderen die fanatiek de plaatjes verzamelen.

René Herbert, supermarktmanager in ’s-Gravenzande, kijkt zijn ogen uit. ,,Bij andere plaatjesacties stonden de jongeren achter de dranghekken. Nu brengen we een groep op de been die we niet eerder gezien hebben, namelijk de ouderen”, vertelt hij.

Als het op verzamelen aankomt, zijn de ouderen net zo fanatiek als de jeugd. ‘Heeft u nog Westland plaatjes?’, klinkt het constant bij de kassa. ,,We hebben zelfs instructies moeten geven over hoe je dat verzamelen netjes doet. Het kan niet zo zijn dat de caissières worden lastiggevallen.” De manager grinnikt. ,,Het zijn mooie dingen, die laten zien dat deze actie leeft. Net als het ruilen, dat zelfs in verzorgingshuizen gebeurt”, voegt hij toe.

De plaatselijke Albert Heijn heeft de actie samen met Historisch Archief Westland opgezet. ,,We wilden echt iets lokaals doen”, vertelt Léon van der Leer, supermarktmanager in Naaldwijk. ,,Westland is een trotse gemeente en terecht trots. Hoe gaaf is het om hier op aan te haken.”

Ruilmiddag

Bedoeling van de actie, die nog vier weken loopt, is om 356 stickers te sparen om die vervolgens in een verzamelalbum te plakken. Bij iedere tien euro krijg je een setje met vier kaartjes. Maar wat als je wekenlang gespaard hebt en je album uiteindelijk niet compleet is? Ook daar is aan gedacht, vertelt Van der Leer ,,Alle deelnemende Albert Heijn-winkels organiseren een ruilmiddag. Uiteindelijk gaan we ervoor zorgen dat iedereen een mooi boek heeft.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland