Volledig scherm
© Thierry Schut

Overvallers geldwagen Naaldwijk langer vast

De twee mannen, die in april van dit jaar 150.000 euro zouden hebben gestolen uit een geldwagen in Naaldwijk, moeten langer blijven vastzitten. 

Dat heeft de Haagse rechtbank gisteren bepaald. Op verzoek van de verdediging wordt een geluidsband van een afgeluisterd telefoongesprek tussen een van de verdachten en zijn moeder helemaal uitgetypt.

De geldwagen stond op 19 april voor de ING aan de Stokdijkkade. Bij het uitladen gingen twee overvallers er met zakken vol bankbiljetten vandoor. Batanay C. (24) en Serdar J. (23) werden korte tijd later in Rotterdam opgepakt. Zij zijn volgens het OM de daders, maar de mannen uit Schiedam en Vlaardingen ontkennen.

Camerabeelden

Tijdens een eerste zitting over de zaak donderdag vroeg de advocaat van Batanay om de politie-agenten te mogen horen die zijn cliënt hadden herkend op camerabeelden. Hij wil weten wat ‘specifieke kenmerken’ zijn waarop ze gelet hebben. De advocaat zag alleen silhouetten op de beelden die van slechte kwaliteit zouden zijn. Maar de rechter stond alleen schriftelijke vragen aan de agenten toe.

De raadsman wilde verder dat het afgeluisterde telefoontje van verdachte Batanay met zijn moeder op papier werd gezet. Dat mag van de rechtbank. De advocaten van beide verdachten vonden dat de voorlopige hechtenis lang genoeg had geduurd. ,,Er is geen spat geweld gebruikt. Het was boem, pats, weg”, stelde een raadsman. Er zouden bij diefstal van dure ladingen uit vrachtwagens straffen tot drie maanden worden opgelegd, minder dus dan de zes maanden die beide mannen nu al vastzitten.Maar het Openbaar Ministerie verzette zich tegen vrijlating en de rechter was het daarmee eens.

De rechtszaak wordt 17 december voortgezet.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!