Volledig scherm
Oud papier ophalen in Naaldwijk (Archieffoto) © Foto: Thierry Schut

Papierbakken zitten vol, maar een extra rondje blijft uit

Westlanders met een volle papierbak moeten nog even geduld hebben voordat die wordt geleegd. HVC, het bedrijf dat het papier sinds dit jaar ophaalt, gaat nu geen extra ronde rijden.

Niet alle papierbakken zijn tijdig geleegd, omdat mensen het nieuwe ophaalschema niet of niet op tijd hebben gekregen. Ook zijn sommige bakken simpelweg niet geleegd. De gemeente kondigde daarop aan dat er wellicht een extra rondje zou worden gereden om de bakken te legen, maar dat is bij nader inzien toch niet het geval.

Quote

Ook dit papier en karton wordt dan gewoon meegenomen

Woordvoerder

Inwoners van Westland die door de overstap naar een nieuwe inzameling van papier met een volle papierbak zitten, krijgen nu het advies om de bak pas de eerstvolgende reguliere inzameldag weer buiten te zetten. ,,Wie hierdoor meer papier heeft dan in de bak past mag dat, in deze eerste periode, naast de bak zetten. Doe het bijvoorbeeld in een kartonnen doos", laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,Ook dit papier en karton wordt dan gewoon meegenomen.''

Wie eerder dan de volgende inzameldag papier kwijt wil kan dit ook weggooien in één van de verzamelcontainers voor papier op verschillende plekken in de buurt, aldus de zegsman. Ook bij de milieustraat in Naaldwijk en Monster kunnen inwoners papier en karton inleveren.

Inhaaldag

De gemeente en HVC besloten om deze eerste weken toch niet opnieuw te rijden om volle bakken te legen buiten de reguliere inzamelroutes en -dagen, omdat een eventuele inhaaldag kort op de volgende inzameldag zou uitkomen.

In samenwerking met indebuurt Westland