Volledig scherm
Hans van Poelgeest. © NICO SCHOUTEN

Petitie voor de terugkeer van de Westlandse molen

Hans van Poelgeest is op internet een petitie gestart voor de terugkeer van de Westlandse Poelmolen. ,,De tijd is rijp om het verleden een plek te geven in het heden.”

,,Hollandse glorie met Westlandse trots, daar heeft de gemeente behoefte aan”, aldus Van Poelgeest. ,,Momenteel is dit er veel te weinig. De geschiedenis van de glazen stad spreekt tot de verbeelding.”

Om hier verandering in te brengen, maakt de Monsternaar zich sterkt om de molen aan de Plas van Alle Winden te herbouwen. En niet alleen hij, ondertussen kan iedereen middels de petitie zijn of haar steun betuigen. ,,Het zou fantastisch zijn als we 5000 handtekeningen ophalen. Al moet dat makkelijk lukken”, zegt hij, ,,Westland is groot genoeg.”

Quote

Zo’n molen kost wat

Poelgeest

Naast het ondertekenen van de petitie verzoekt Van Poelgeest zijn regiogenoten om ‘een steentje bij te dragen’, zowel figuurlijk als letterlijk. ,,Natuurlijk zullen we fondsen moeten werven, maar ook dit is van belang om verder te komen. Zo’n molen kost wat”, zegt Van Poelgeest. Bovendien, vervolgt hij, ,,als je samen iets opbouwt, levert dat een heel ander soort waardering op. Westland wil graag het ‘wij-gevoel’ stimuleren. Een project als de Poelmolen is daar een prima instrument voor.”