Volledig scherm
De pinbox gaat straks eindelijk verhuizen. © AD

Pinbox gaat eindelijk weg, over 3 maanden...

De veelbesproken pinbox van de Rabobank in De Lier gaat verkassen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het geld dat is gemoeid met de verplaatsing, zet het pingebouwtje koers naar het Oranjeplein.

De gemeenteraad moet hier op 3 juli een besluit over nemen. Als dat is gebeurd, kan de box definitief op transport. De verplaatsing laat echter nog wel zo'n drie maanden op zich wachten, zo is de verwachting van de Rabobank en de gemeente.

Die tijd is nodig voor het aanleggen van een elektriciteits- en telefoonnetwerk en overige grondwerken, zo liet de gemeente al eerder weten. Daarnaast worden de huidige afvalbakken op het Oranjeplein ondergronds teruggeplaatst.

Of de pinbox tijdens de feestweek in augustus nog staat op de huidige plek op de hoek van de Bleijenburg en de Hoofdstraat in De Lier, is dus nog ongewis.

Wel of geen pinbox op het feestterrein, het maakt de organisatie van de Bradelier niks meer uit. ,,Die pinbox staat ons niet meer in de weg, dus we merken wel wanneer die weggaat'', reageert voorzitter Piet Voskamp van het Oranjecomité in De Lier. ,,De oorspronkelijke datum was 29 juli. Maar dan heb ik het wel over vorig jaar.'