Volledig scherm
Archieffoto André van den Berg © Foto: Thierry Schut

Plan voor 40 huurwoningen in voormalig gemeentehuis Monster

Het is haalbaar om het gemeentehuis van Monster om te vormen tot ongeveer 40 sociale huurwoningen voor ouderen.

Dat stelt André van den Berg, voormalig directeur van woningcorporatie Wonen Wateringen. Hij is betrokken bij de herontwikkeling van het gemeentekantoor in Monster, waarvoor hetzelfde concept als voor De Ark in Wateringen wordt uitgewerkt. Daar moet een woonvorm voor zelfstandig wonende ouderen komen, meldt zorginstelling Careyn.

Zelfstandig

,,Er is in Westland veel behoefte aan een nieuwe woonvorm tussen zelfstandig thuis wonen en het verpleeghuis’’, zegt Van den Berg, die een tijdje geleden een plan heeft gemaakt voor de toekomst van De Ark. ,,Dat was een leuke klus om te doen en ik ben blij dat de essentie van mijn ideeën en advies in het definitieve toekomstplan terugkeren. Maar ik ben vooral blij voor ouderen in Wateringen en Westland die op zoek zijn naar een vorm van beschut wonen.’’

Hierbij wonen ze zelfstandig, maar is er hulp en ondersteuning binnen handbereik als dat nodig is. ,,Dat biedt veiligheid en voorkomt eenzaamheid’’, zegt Van den Berg, die nu met het gemeentehuis van Monster ‘in de afronding van de ontwerpfase zit’. ,,Daar zijn nog geen externe partijen bij betrokken, maar zodra we een haalbaar plan hebben, gaan we samenwerkingspartners zoeken.’’ De huurprijs van de 40 woningen wordt lager dan 600 euro.