Volledig scherm
Wethouder Pieter Varekamp heeft de onveilige situatie bij de Lange Kruisweg in het vizier. ,,We zijn ermee bezig."

Plan voor veilige weg bij voetbalclub VV Maasdijk in de maak

Gemeente Westland wil de verkeersveiligheid op de Lange Kruisweg bij voetbalvereniging VV Maasdijk verbeteren. Wethouder Pieter Varekamp (verkeer) heeft dat gisteren laten weten tijdens een bezoek aan het dorp.

Maasdijkers brachten de verkeersveiligheid rondom de voetbalclub gisteren ter sprake toen burgemeester Bouke Arends en Westlandse wethouders tijdens College op Pad het dorp bezochten. Edwin de Kleijn, jeugdvoorzitter bij VV Maasdijk, uitte zijn zorgen over de veiligheid van leden die naar en van de voetbalclub komen. Automobilisten houden zich bij de Lange Kruisweg nauwelijks aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. ,,We hebben een plan om het hek door te trekken en op die manier mensen verplicht over het fietspad richting de voetgangersoversteekplaats te leiden", betoogde De Kleijn.

De voorzitter kreeg bijval van wethouder Pieter Varekamp, die zich met sport én met verkeersveiligheid bezighoudt. ,,We hebben deze kwestie zeker al opgepikt en we zijn ermee bezig'', zei hij.

Afsluiter

Alleen wethouder Karin Zwinkels ontbrak tijdens het bezoek van het gemeentebestuur aan Maasdijk. De vijf wethouders en burgemeester Arends kregen gisteren eerst een rondleiding bij Staalduinen Logistics aan het Honderdland. Het strakke schema liet geen ruimte om langer dan een half uur te blijven. De bezoeken aan korfbalvereniging Dijkvogels, VV Maasdijk en Stichting On Wheels stonden op het programma. Na deze verenigingsbezoeken, streken de zes bestuurders neer bij wijkcentrum De Prinsenhof om als afsluiter met Maasdijkers in gesprek te gaan.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland